Saturday, July 27, 2013

Journey to sg petani alone, visit my love.

Hei there,i want share something with my followers, respect my post please, if its annoy to you dont read my  post anymore. Today alhamdulillah hajat aku tercapai jugak nak pergi melawat zureen dekat kedah, dapat jugak la aku overnight kat sana satu hari, alhamdulillah jalan pergi dan balik tiada apa2 yang berlaku dekat aku. Aku happy sangat dapat jumpa dia coz sebelum ni kita orang gaduh2 je, now bila dah ada kt kedah dkt dengan dia aku dapat kemanjaan dari dia, aku dapat perhatian dari dia, sumpah aku happy sangat bila aku dapat semua ni, alhamdulillah thanks god because give change to me to get my happiness evens for a while i'm appreciate. Okey nak storry dari mula2 perjalanan aku la, firstly aku naik bus pukul 12 malam dekat pudu then aku sampai kt sg petani waktu subuh lebih kurang 6.00 a.m okey masa tu aku punya la happy sangat2 yela tak sabar nak jumpa dia kan,aku tunggu dia dekat bus stesen, dia cakap nak datang pukul 9.30 macam tu takpa aku sanggup tunggu evens waktu aku kena tunggu tu agak lama, dalam 9.30 mcm tu dia still tak dapat datang coz kedai sewa kereta tak bukak lagi, dalam 11 suku aku tunggu baru la dia datang ambik aku, bermula dari 11 aku spent time dengan dia and kawan dia umi. Umi ni kira bestfriends zureen la masa kt uitm and aku tgk umi ni baik memg sesuai kalau zureen kawan dgn dia. Lepas dia ambik aku kita orang pegi la shopping mall kt area sg petani ni teman zureen and umi beli barang2 harian, then tengah hari aku and zureen hantar umi pergi uitm coz umi taknak lepak dengan kita orang lama2.Lepas hantar umi aku dengan zureen terus gerak ke penang !! I'm feel so happy coz zureen plan nak overnight dengan aku kt penang coz dia risau aku sorang2, yayyy aku sangat seronok bila dia cakap macam tu hihi. Then perjalanan aku ke penang pn bermula, zureen cakap kat aku dia ngidam nak makan pasembur kt area penang but dia tk igt jalan, its ok nty petang aku bwk dia pegi berbuka kat situ. Sementara tunggu berbuka kita orang habiskan masa dekat quensbay penang, zureen banyak tgk baju and seluar lawa2 kt sana tapi malangnya duit aku tak banyak nak belanja dia, aku rasa sedih sgt bila aku keluar dgn dia je aku mesti takda duit nak belanja baju2 and seluar dkt dia, kesian kat dia cuma boleh cuci mata macam tu je, takpa la nty aku dah kerja aku akan belanja baju2 and seluar yg u minat ok syg, itu janji aku kt dia, aku nak dia happy, aku happy bila tgk dia happy evens aku tak beli apa2 utk diri aku sgt itu aku tak kisah asalkan gf aku ni happy dengan aku. Aku nak dia happy dengan cara aku layan dia, aku nak dia rasa macam mana aku syg kan dia sgt2 itu matlamat aku, tiap hari kalau blh aku nak happy kan dia walau apa cari sekalipun aku akan cuba.... Then dah puas cuci mata kita orang pg la pekan penang cari kedai makan yang dia nak tu, tpi malangnya nak dekat magrib pn kita orang still lagi tk jumpa kedai tu, zureen sampai nangis2 dalam kereta coz dia tk ingt jalan tu and dia tension asyik tk dpt cari jalan pegi situ, aku cuba  jugak cari jalan evens jam dah nak dekat 8.30 and kita orang still tk berbuka, aku tanya orang dekat tepi jalan cara nak pegi kedai pasembur tu, and finally kita orang jumpa jgk tmpt yang kita org nak pegi sgt tu yayyy. Kita orang berbuka berdua dekat tepi pantai tu and aku terasa macam nak check phone zureen... And suddenly aku terjumpa sesuatu yang amat menghancurkan hati aku, aku terbaca whatsapp dia dengan papa and nadhirah yang dia sudah fall in love dengan someone kt dalam uitm, yes apa yang aku sangkakan sebelum ni semua nya tepat, and gerak hati aku mengatakan yg laki tu pun cuba nak dapatkan zureen. And boleh pulak lepas stalk whatsapp apa bagai aku terjumpa gambar zureen berdua dgn laki tu kemain lagi mesra and start dari situ mood aku betul2 berubah, aku maki zureen coz aku geram dia sanggup buat aku macam ni. zureen pun start menangis and sampai tgh malam kita org still lagi gaduh and menangis. aku betul tak sangka zureen sanggup buat aku macam ni, kenapa la dia cepat sangat jatuh hati dekat seseorang :'( aku yang nakal ni pun dalam hati aku tetap ada dia sorang je, takpernah aku terfikir nak jatuh hati kat perempuan lain and nak jadikan gf, aku kalau paling jahat pun aku minat tgk perempuan2 yang aku suka je, aku takda la smpai nak fall in love mesra sangat bagai. Haish aku tak tahu la, aku give up gila bila dapat tahu semua ni, malam tu aku rasa nak move on sangat, aku rasa menyesal sgt jumpa dia kt kedah, aku rasa macam apa aku buat ni sia2 je. Start dari situ mood aku tak stabil, zureen merayu jangan tinggalkan dia, dia nangis teruk aku tak sampai hati nak tgk dia nangis, sampai dia tertidur and dia bangun dia pujuk aku balik, aku act sygkan dia lagi, bagi aku benda ni boleh bawak bincang tpi tkpa la aku kasi dia satu lagi peluang, aku nak tgk lepas ni dia macam mana, adakah dia still dgn hasrat dia tu nak rapat dengan budak yg dia jatuh hati tu. aku akan perhatikan dia betul2 lepas ni. aku hope dia berubah, aku tak sanggup nk tgk laki lain ambik dia dari aku, aku sayangkan dia aku nak dia aku yang jaga :') Subuh sabtu kita orang dah berbaik semula and pagi subuh tu kita orang terus gerak balik sg petani, smpai sg petani aku letih sgt2 smpai aku ajak dia singgah petronas, aku nak tidur dalam kereta sekejap.. And then pukul 10 mcm tu aku gerak hantar dia kt uitm and aku lepak dgn kak zahira sekejap, 11 lebih macam tu aku gerak pg bus stesen coz nak balik kl dah, sepanjang perjalanan tu aku dengar lagu sampai aku teringat apa yg berlaku antara aku dgn dia malam tadi sampai aku ternangis2 dalam bus and finally aku tertidur sampai la kl... Haish aku saja share coz aku tak tahu nak luah perasaan aku ni kat siapa, takda orang lagi dah yang nak dgr cerita aku, aku macam kosong je skrg, aku hope hubungan aku dengan zureen lepas ni baik2 saja, aku taknak lagi dah gaduh2, aku sayang kan hang zureen, if kau baca post ni please la sedar apa yg kau dah buat, aku sanggup datang kedah sorang2 sebab nak jumpa kau, act duit p kedah ni sbrnrnya utk beli baju raya aku tahun ni tpi tkpa la aku korban kan duit aku ni utk jumpa kau, biar la baju raya aku lambat beli pn tkpa asalkan aku dapat jumpa kau.tapi malangnya aku pg penang ni banyak tangisan je :") its okey zureen aku tahu kenapa semua ni terjadi, ada jgk salah aku bkn salah kau sorang, takpa la aku redho, lepas ni kalau kau cakap kau suka kt laki tu lagi memang aku lepaskan kau jela, aku taknak kau terseksa couple dengan aku, and lagi satu aku dah bahagia dah bila tgk orang lain blh happykan kau :') Dear zureen please jaga diri kau kt kedah sana, aku kat sini tunggu kau !! Iloveyou sayang thanks coz happykan aku walaupun sekejap saja :') Dear followers thanks read my post, bye2

No comments:

Post a Comment

Follow my twitter @OfficialAfiqs, instagram/wechat ShahrulAfiq Tq :)